Как да инсталираме тема на WordPress

Инсталацията на тема в WordPress може да стане по няколко начина. Ние ще ви покажем възможно най-лесния вариант. След като вече имате направена инсталация на WordPress е необходимо да модифицирате или инсталирате тема. Днес ще ви покажем как да инсталиране нова тема.

Това е административния панел на WordPress.

Системата WordPress предлага възможността за използване на готови дизайни/теми, за изграждане на вашия сайт. Съществува богат набор от разработени теми, както свободно разпространявани, така и с изработка срещу заплащане. Теми за WordPress има на официалния сайт на системата, както и на специализирани в областта сайтове за изработка и разпространяване на готови теми.

Каталог с теми за WordPress, на официалния сайт: Теми. Инсталирането на тема се състои в няколко стъпгки. Активната тема в момента е първа в списъка. За да инсталирате нова кликнете на Add New Theme. В случай че разполагате с архивен .zip файл на дадена тема, можете да я инсталирате в WordPress през тази опция.

В случай че разполагате с архивен .zip файл на дадена тема, можете да я инсталирате в WordPress през тази опция:

В противен случай изберете тема от библиотеката на WordPress и инсталирайте.

След като кликнете на Add New Theme, избере тема която искате да инсталирате. Всяка тема има опция за предварителен преглед. След като изберете тема кликнете на Install –> Activate.

След като изпълните тези стъпки тема вече ще бъде активна, и може да видите как изглежда.

Сега може да започнете с персонализирането на темата и вашите страници. Как да направите това ще обясним в следващите статии.

Share this Post