Коя е най-добрата seo тема за WordPress

По-вероятно или не повечето потребители на вашия уебсайт идват от органични търсения отколкото от всеки друг източник. Оптимизирането на вашия WordPress сайт за добри резултати в търсачките е задължително условие за изграждането на вашата марка и достигането на този заветен трафик към вашия блог или бизнес уебсайт . WordPress разполага с инструментите за да направи всеки сайт възможно най-видим, но е ключов момент да изберете добре оптимизарана тема. Най-добре оптимизираната тема за вашия сайт WordPress е бърза, отзивчива и добре организирана с удобни за потребителя функции, които също се харесват на постоянно променящите се алгоритми на търсачките. Безплатната тема на Hestia (с опция за премиум) и премиум Divi тема оглавяват списъка с теми на WordPress SEO, които предоставят набор от функции за оптимизация на търсачките както за нови, така и за опитни потребители на WordPress.

Защо да изберете добра seo тема?

WordPress предлага начини за оптимизиране на сайтове от всякакъв вид за търсене във всичките три основни компоненти: изходния код, плъгини и теми. Настройките на WordPress SEO са лесни за използване и могат значително да помогнат за задвижване на трафика към вашия уебсайт. Възможно е да се оптимизира почти всяка тема за по-добра видимост при търсене с помощта на плъгини, като например приставката Yoast SEO, която добавя функции включително оптимизиране на изображения, проверка на ключови думи и Sitemaps към всяка съвместима тема на WordPress. Но тема за WordPress, която е проектирана с SEO ще включва основни функции за оптимизиране на сайта точно в самата тема, с инструменти които могат да се използват от вашето табло за управление на WordPress. Ако избраната от вас тема за вашия бизнес не предлага някои специализирани SEO функции от които се нуждаете, можете също да инсталирате SEO WordPress приставки за разширяване на функциите на темата.

Подходящите ключови думи за вашия бизнес са в основата на всяка SEO стратегия, но алгоритмите използвани от водещите днес търсачки, също така отчитат и редица други функции влияещи върху класирането на сайта в търсенето. Те включват правомощията на вашия сайт, което до голяма степен се определя от качеството на съдържанието и връзките към други сайтове. Но други фактори включват качеството на потребителското изживяване на вашия сайт които са определени от критерии като скорост на зареждане и навигация по сайта. Ето защо е важно да оптимизирате изображенията на уебсайта си за бързо зареждане и да премахнете излишните функции които забавят сайта пречейки на достъпа на потребителя до съдържанието на сайта.

Най-добрите WordPress SEO теми включват функции които решават всички тези проблеми. Темите, подходящи за SEO обикновено са чисти и минимални, с основни функции които могат да включват:

  • Оптимизация на изображения – компресиране на големи изображения за по-бързо зареждане и добавяне на богат на ключови думи алт текст.
  • Персонализирани настройки за постоянна връзка за създаване на богати на ключови думи връзки в целия сайт.
  • Мобилна отзивчивост за пълна функционалност и лесно адаптиране към всякакви устройства.
  • Инструменти за добавяне на ключови думи на всяко ниво.
  • Функционалност на сайта за търсачки.

В зависимост от нишата и целите на вашия сайт, могат да бъдат от значение и други фактори. Сайтът за електронна търговия може да се нуждае от оптимизация за страници с продукти и специални събития по продажбите, докато творческите професионалисти, като фотографи и дизайнери, може да се нуждаят от начини за оптимизиране на съдържанието на онлайн портфейлите и страниците с услуги. Във всеки случай най-добрите SEO WordPress теми са създадени да предоставят функции за оптимизиране на вашия сайт на всяко ниво, включително добре организиран код и интеграция с други инструменти на WordPress за да отговарят на специфичните нужди на вашия сайт.

Избор на SEO WordPress тема

Както безплатните така и премиум темите за WordPress, предлагат редица удобни за SEO функции. Стотици теми които имат специфични функции и съвместимост с приставки свързани с SEO, са достъпни от директорията с теми WordPress. Много от тях включват и Pro версии с повече функции и поддръжка така че можете да имате силно Seo оптимизиран сайт.

Безплатни и премиум SEO теми също са достъпни от разработчици и дизайнери от цял свят. Безплатните теми предоставят основни функции, но трябва да внимавате, те също могат да съдържат компрометиран код и рядко предлагат постоянна поддръжка и актуализации. Премиум теми от реномирани дизайнери предлагат пълен набор от функции, заедно с техническа поддръжка и достъп до всички бъдещи актуализации. Независимо дали сте избрали перфектната тема от директорията с темите в WordPress или от външен източник, вашата тема може лесно да се инсталира и да бъде персонализирана според вашите нужди.

Hestia: Е един от най-добрите избори от безплатните WordPress теми

Hestia

С пълнофункционална безплатна версия, заедно с първокласни опция Hestia оглавява много списъци за “Най-добра SEO тема за WordPress сайт. Достъпна от ThemeIsle, а също и от директорията на теми WordPress, Hestia е многофункционална тема която може да се използва за сайтове, вариращи от лични блогове до портфолио и корпоративни уебсайтове. Както безплатните, така и премиум версиите на Hestia се предлагат с SEO-удобна структура, която включва бързо време за зареждане и отзивчив дизайн. Техническата поддръжка и актуализации са налични както за безплатни така и за PRO версии, но премиум опцията предлага по-бързо обслужване.

Според проучвания Divi е най-добрата Premium WordPress SEO тема

Hestia

Създаден за потребители от всички нива на умения, Divi разполага с функции които се харесват както от разработчиците, така и новите потребители. Divi е изграден около пълнофункционален билдър на страници, който включва елементи за добавяне на функции от всякакъв вид за да персонализирате напълно всеки сайт. Divi включва повече от 20 предварително подготвени оформления а също така работи с оформления и шаблони от други източници. SEO-удобните функции на Divi включват чист организиран код, светкавична скорост на зареждане и дълъг списък от персонализирани елементи за подобряване на потребителското изживяване в сайта.

Класирането на търсачките е от съществено значение за изграждането на вашия бранд и авторитета на уебсайта ви, а създаването на вашия сайт с SEO приятелска тема може да помогне. Бързи, отзивчиви и бюджетни, темите на Hestia и Divi имат SEO функции които са ви неоходими.

Share this Post