Локално Seo

Какво е локално SEO и защо всеки бизнес се нуждае от него?

Когато искате да намерите ресторант или близък автосервиз, какво правите? Търсите го онлайн! Тъй като приблизително  46% от търсенията в Google са от местно естество , бизнесът навсякъде инвестира в стратегии за локална оптимизация за търсачки (SEO).

Въпреки че локалното SEO няма официално определение, няколко марки и агенции се опитаха да обяснят маркетинговата тактика. Една от тях определя локалното SEO като „процес за увеличаване на видимостта при търсене на фирми, които обслужват своите клиенти лице в лице. Това могат да бъдат магазини, строителни фирми с физическо местоположение или фирми в сферата на обслужването които работят в определен географски район. Някои смятат че локалното seo е интегриран подход за маркетинг на местния бизнес, докато други го наричат тактика за предоставяне на резултати които са подходящи за търсещия въз основа на неговото текущо местоположение.

Като цяло, локалната оптимизация за търсачки използва различни техники и тактики, за да подобри позицията на вашия бизнес в местните класации при търсене. Локалното резултати възникват когато потребителят включва локални фрази и ключови думи в своето търсене или търсачката извежда местоположение от устройството на потребителя. Пример за местна фраза за търсене е изработка на уеб сайт във Варна.

Защо трябва да се грижа за локалното SEO?

Ако все още нямате стратегия за локално seo е време да помислите за такава. Всъщност, в зависимост от ключовите думи и тактики, които използвате, може вече да прилагате локален SEO план без да го осъзнавате. Знаете ли, че  64% от местните клиенти използват търсачки и директории като основен начин да намерят местен бизнес? И 50% от търсещите посещават фирмите в рамките на 24 часа от търсенето .

Не вярвате нали! Вземете под внимание тези данни за местно търсене.

  • 72% от потребителите, които извършиха локално търсене, посетиха магазин в рамките на пет мили.
  • 30% от мобилните търсения са свързани с местоположение.
  • 71% от хората казват че преглеждат местоположението на бизнес, преди да отидат за първи път.
Фокусират върху получаването на отзиви и в популярни уебсайтове като Facebook, Twitter и др.

Локализирано съдържание

И накрая, една от основните тактики за локална seo оптимизация е да създадете локализирано съдържание на уебсайта си. Има няколко начина за това. Първо уверете се че вашето име, телефонен номер и адрес лесно се намират на вашия уебсайт. Повечето фирми включват тази информация в заглавката или долната част на уебсайта, както и в страницата за контакти. След това можете да създадете блог съдържание фокусирано върху локални ключови думи. Например ако сте Лекар и искате да се класирате за термина „Педиатър“, включете тази фраза в съдържанието на вашия уеб сайт. Внимавайте! Прекомерната плътност на ключови думи може да ви изиграе лоша шега.

Много специалисти, които стартират локална SEO стратегия за първи път правят грешката да впишат твърде много ключови думи в своите страници, публикации в блогове и онлайн обяви. Търсачките разглеждат тази практика като спам и са склонни да демотират съдържание и списъци, използвайки тази техника. Вместо това използвайте ключовите думи в съдържанието си естествено. Не забравяйте да ги добавите към заглавието на вашата страница, заглавия, мета описание и маркери на изображения.

Стартирайте вашата локална SEO стратегия

Сега когато разбирате защо локалното SEO се използва от фирми с различни размери по целия свят, е време да планирате и своята стратегия! Започнете с тези съвети и наблюдавайте резултатите.

Сподели тази статия