Off-Page Оптимизация

Що се касае за добра seo оптимизация и добро класиране в резултатите на органичните търсения то има 2 най-важни елемента без който никога няма да сте конкурентноспособен и ще останете невидим. Това са On page оптимизация и „Off page“ оптимизация. Външна оптимизация („off-page“ оптимизация) – дейностите се извършват извън сайта и са свързани с добавяне на връзки към сайта от авторитетни и подходящи по тема директории, рекламни статии в популярни сайтове и други.

Външната оптимизация е важна за изграждането на репутация и онлайн присъствие, и е задължителна част от добрата „SEO“ оптимизация. Тя се състои в действия, които целят получаване на добър рейтинг и популярност, а именно – регистрация в търсачки, добавяне на сайта в различни директории и/или бизнес каталози, ползване на социални мрежи, линкове от блогове, сателитни сайтове и други подобни. Всичко това се прави с цел изграждане на стабилна и качествена линк билдинг стратегия.

Всяка една търсачка има критерии и изисквания на които трябва да отговорим за да се класираме на по-челни позиции в google търсенията. Същността на Off page оптимизацията се състои в това да използваме точните ключови думи и създаваме качествени входящи връзки към страница. Работата ни далеч не свършва с реализацията на основните техники. Света на seo оптимизацията е много динамичен и постоянно се променя, търсещите машини често актуализират алгоритмите си, а оптимизаторите трябва да са в течение с новите изисквания и техники за правилна оптимизация.

Търсещите машини (Търсачките) вземат под голямо внимание множество фактори от вашата off page оптимизация за да направят рейтингова и техническа оценка на вашият сайт. Google обръща специално внимание на „off page“ оптимизацията и я смята за един от най-важните фактори за класиране на сайта ви в органичните търсения.

Google ще анализира на какви сайтове имате връзки, съдържанието им отговаря ли на вашето и колко престижни са те. За добра off page оптимизация линковете водещи към вашият сайт трябва да са от сайтове които са смятани за престижни и с добър пейдж ранк.

Share this Post