Как да добавите нова публикация в блога си

Как да добавите нова публикация в блога си

Преди да започнете да публикувате статии или друг тип съдържание, е необходимо да направите няколко прости настройки. Една от тях е да зададете предварително категотрии, към които ще присвоявате съдържанието което публикувате.

За целта, от административния панел на вашия wordpress сайт трябва да отидете на: (публикации > категории)

Добавете име и описание на категориите които ще използвате. Ако в момента не се сещате за категория която би ви била необходима, не се притеснявайте, ако при писането на новата ви публикация разберете че е необходима нова категория, такава може да създадете и при самото публикуване на съдържанието.

Следващата опция в менюто (Публикации) е „Етикети“. Може предварително да запишете етикетите (тагове), които ще използвате във вашите статии. Също така може да ги добавяте и при самото създаване на съдържанието, което ще публикувате. Когато добавяте етикети (тагове), е препоръчително да им добавите и описание.

Публикуване на статии или друго съдържание.

За да достъпите редактора на wordpress трябва да отидете на (Публикации > Добавяне).

След като достъпите редактора, вече може да започнете да създавате ново съдържание. Редактора на wordpress е излючително интуитивен и разполага с богат арсенал от инструменти които да използвате за създаването на качествено съдържание.

Сега просто трябва да добавите самото съдържание и заглавие на публикацията. От дясната страна на интерфейса ще забележите допълнителни опции които да използвате при създаването на публикацията. Там ще видите списъка с категории които създадохте по-рано. Избере към коя категория да бъде присвоена тази публикация. След това изберете етикетите (тагове) който отговарят на тази публикация. Препоръчително е да добавите и изображение за конкретната публикация.

В общи линин това са основните неща при създаването на нова публикация в wordpress. Има още допълнителни настройки с които можете да си поиграете и да ги разучите. Препоръчително е да разгледате възможностите на самия редактор, защото те са големи.

След като сте добавели съдържанието на публикацията и сте направели настроиките за категория, тагове и изображение, е препоръчително и да добавите неоходимите мета данни. За да може да добавите мета данни за конкретната публикация, трябва да имате предварително инсталиран, някои от популярните плъгини за seo оптимизация.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *