Първи стъпки след инталиране на Opencart

Първи стъпки след инталиране на Opencart

След като сте направели инсталация на OpenCart, е необходимо да направите основните настройки за да може да започнете да продавате от вашия онлайн магазин. Следвайте стъпките по-долу за да направите правилна конфигурация на магазина.

Системни настройки – (General)

Първо трябва да направите ощите настройки на магазина. Това влючва да зададете: името на магазина, описание, данни за фирмата, адрес, телефон и имейл на вашия магазин. Тези данни ще бъдат използвани в контактната форма на магазина, както и във фактури и други документи.

Настройки на магазина раздел – (Store)

В раздела „store“ трябва да направите следните нстройки:

 • Заглавие : Името на магазина, което ще се показва в заглавието на браузъра.
 • Описание на мета описание: Това е мета таг, предоставящ метаданни с описание на магазина. Мета маркерите се виждат от търсачките.
 • Шаблон : Избира шаблона / темата на магазина. OpenCart има само един, „по подразбиране“.
 • Оформление по подразбиране : Типът по подразбиране за магазина.
 • Ключови думи: В този раздел може да напишете всички ключови думи, по който искате да бъдете намирани при заявка в търсачките. Добавяйте ключовите думи разделени със запетая.

Настройки на магазина раздел – (Local)

В раздела (local), имате възможност да зададете информация за магазина: от коя държава работи, в кой град се намира, език, валута и други. Ако онлайна магазина работи с няколко валути, тук трябва да отбележите дали актуализациите на валутите да стават автоматично, според текущите валутни курсове.

Настройки на магазина раздел – (Option)

В раздела (Option) има много важни настроики които участват в конфигурацията на вашите: продукти, рецензии, ваучери, данъци, акаунт, плащане, складови наличности, партньори, връщания и Captcha защита.

Настройки на магазина раздел – (Image)

Раздела (image) е мяското където трябва да добавите логото на онлайн магазина и иконата която е видима в таба на браузъра – (favicon).

Настройки на магазина раздел – (Server)

В раздела (server) има две много важни настройки за вашия opencart магазин.

 1. Use SEO URLs

  Ако смятате да прилагате адекватна стратегия за seo оптимизация трябва конфигурирате URL адресите по определена конвенция за възможно най-добри резултати в търсачкате. Тогава задайте това на – да. 
  Следвате инструкциите за настройване на SEO URL адреси, за да сте сигурни, че те работят правилно, това е важна стъпка за получаване на възможно най-добрия резултат за вашия opencart магазин. Също така при необходимост може да използвате инструмет за транслитерация на URL адреси.

 2. Display Errors

  Опцията за показване на грешки, винаги трябва да бъде изключена за сайтове които са работещи и имат посетители. В продивен случай потребителите ще виждат грешките докато използват сайта.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *